В Раді збирають підписи для позбавлення представників ОПЗЖ депутатських мандатів (ДОКУМЕНТ)


07:3315.12.2022

У Верховній Раді розпочато збір підписів за позбавлення повноважень народних депутатів представників забороненої ОПЗЖ.

Про це повідомляє Рух Чесно.

В Раді збирають підписи для позбавлення представників ОПЗЖ депутатських мандатів (ДОКУМЕНТ) 1

За словами народного депутата Олега Дунди, він отримав формальну відмову від спікера парламенту Руслана Стефанчука щодо проведення позачергової сесії для позбавлення мандатів депутатів всіх рівнів від заборонених партій. 

У своїй відповіді Стефанчук мотивує відмову тим, що через воєнний стан “робота впродовж сьомої і восьмої сесій триває у режимі єдиних пленарних засідань”. 

В Раді збирають підписи для позбавлення представників ОПЗЖ депутатських мандатів (ДОКУМЕНТ) 3

Натомість, за словами очільника парламенту, ініціатива народних депутатів ґрунтується на регламентних положеннях, “застосування яких здійснюється у невідкладних випадках у період між пленарними засіданнями за звичайних обставин”. 

Наразі під зверненням про внесення питання позбавлення мандату представників ОПЗЖ до порядку денного наступної сесії зібрано близько 50 підписів народних депутатів. Збір підписів триває. 

В Раді збирають підписи для позбавлення представників ОПЗЖ депутатських мандатів (ДОКУМЕНТ) 5

В Чесно підкреслюють, що народні депутати від забороненої проросійської партії часто голосують синхронно зі фракцією “Слуга народу”. Так, наприклад, 13 грудня зокрема завдяки голосам фігурантів Реєстру дрежзрадників Нестора Шуфрича і Олександра Качного вдалося прийняти скандальний законопроєкт 5655 щодо впровадження містобудівної реформи.

Раніше Рух ЧЕСНО ініціював звернення до парламенту, аби Шуфрича зняли з посади голови Комітету з питань свободи слова, та напрацювали єдину політику щодо позбавлення повноважень депутатів проросійських партій всіх рівнів. Звернення підписала низка громадських організацій та ЗМІ.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube