Комітет ВР рекомендував підтримати заборону Московського патріархату. Що і кого знайшла СБУ під час останніх обшуків (ФОТО)


20:2809.12.2022

Комітет з питань гуманітарної політики Верховної ради рекомендував народним депутатам підтримати законопроєкт, який передбачає заборону Московського патріархату в Україні.

Про це пише Telegram-канал народного депутата Ярослава Железняка.

“Московський патріархат в Україні нарешті заборонять! Комітет гуманітарної політики на своєму засіданні щойно рекомендував відповідний законопроєкт #8221”, – написав народний депутат.

Железняк зауважив, що як людина з Маріуполя, він повністю підтримує рішення щодо заборони Московського патріархату й вичищення “русского мира” з України.

Нагадаємо, СБУ провела низку обшуків на території храмів УПЦ Московського патріархату у чотирьох області та виявила низку доказів співпраці з Росією.

Так, наприклад, Служба безпеки України виявила підозрілих осіб, незареєстровану зброю і російські агітки на об’єктах УПЦ МП у Київській та Херсонській областях.

На території Пустинно-Миколаївського скита, який знаходиться у “забороненій” Чорнобильській зоні, було виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них – чоловіки спортивної статури.

Спецслужба зазначає, що вони перебували на обʼєкті незаконно, оскільки цивільні особи не мають права перебувати у зоні відчуження, через яку російські війська намагалися прорватися на Київ у лютому-березні цього року.

Наразі стосовно виявлених осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст.46-1 КУпАП “Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення”. Перевіряється їхня причетність до злочинів проти державної безпеки.

 

На горищі цього ж обʼєкта співробітники СБУ виявили маскувальну сітку, яка зазвичай використовується у військових цілях: для маскування озброєння, техніки та інженерних споруд.

Комітет ВР рекомендував підтримати заборону Московського патріархату. Що і кого знайшла СБУ під час останніх обшуків (ФОТО) 2
Комітет ВР рекомендував підтримати заборону Московського патріархату. Що і кого знайшла СБУ під час останніх обшуків (ФОТО) 9

У приміщеннях Херсонської єпархії було знайдено рушницю без відповідних дозвільних документів, прапор і золотий герб Росії.

 
Комітет ВР рекомендував підтримати заборону Московського патріархату. Що і кого знайшла СБУ під час останніх обшуків (ФОТО) 5
Комітет ВР рекомендував підтримати заборону Московського патріархату. Що і кого знайшла СБУ під час останніх обшуків (ФОТО) 10
Комітет ВР рекомендував підтримати заборону Московського патріархату. Що і кого знайшла СБУ під час останніх обшуків (ФОТО) 7
Комітет ВР рекомендував підтримати заборону Московського патріархату. Що і кого знайшла СБУ під час останніх обшуків (ФОТО) 11

Спецслужба також взяла на опрацювання інформацію щодо декількох священнослужителів, які ймовірно, контактують з громадянами Росії та Білорусі. Крім того, правоохоронці виявили пропагандистські матеріали, де прославляється Росія.

Безпекові заходи СБУ проводилися спільно з Нацполіцією та добровольчими формуваннями територіальних громад за безпосередньої участі представників УПЦ МП.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube