Українські біженці в Польщі сказали, за яких умов повернуться (ІНФОГРАФІКА)


20:4109.12.2022

Бажання об’єднатися із сім’єю – найсильніший аргумент, який спонукає більшість (25%) українців, які працюють у Польщі, повернутися додому після війни.

Про це свідчить результат опитування аналітичного центру міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal, передає Ліга.

Гідні умови праці, заробітна платня та гідна пенсія – друга за важливістю умова для повернення до України, за яку віддали голоси 18% українців.

Гарантії, що не буде нової війни у перспективі найближчих десятиліть, а також зброя, яка дозволить захистити країну у разі конфліктів, є важливими для 10% українців.

Стільки ж українців готові повернутись, якщо в Україні проведуть важливі реформи: судову, освітню, медичну, правоохоронну, економічну, антикорупційну.

Якщо Україна отримає підтримку для відновлення та можливості економічного розвитку для громадян, то 9% українців кажуть, що повернуться додому.

Для 9% стимулом є вступ України до Євросоюзу та НАТО.

Можливість створення нового бізнесу в Україні мотивує повернутися лише 7% українців у Польщі.

6% кажуть, що повернуться, коли їхнє окуповане місто звільнить ЗСУ. Для 3% важливо, щоб повернулися люди з їхнього кола спілкування. 2% повернуться, якщо держава забезпечить їх житлом, яке вони втратили. І лише 1% хоче повернутися, щоб відновити старий бізнес.

Українські біженці в Польщі сказали, за яких умов повернуться (ІНФОГРАФІКА) 1

“Це опитування – база для українського уряду, на яку він може спиратися в прагненні повернути додому мільйони українців, які зараз живуть в інших країнах”, — вважає Анна Джоболда, директорка департаменту рекрутації Gremi Personal.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube