Припали історичним пилом. Зеленський вважає неефективною діяльність Червоного Хреста (ВІДЕО)


15:4509.12.2022

Президент України Володимир Зеленський дорікнув Міжнародному комітету Червоного Хреста. Він заявив, що не бачить рішучості у питанні українських полонених.

Зеленський виступив на конференції “UA: Права людини за темних часів”.

«Ми відчули, що багато речей, які мали б працювати й захищати від геноцидної політики, існували скоріше як формальність. Як спадщина старих часів, із якої просто змахували пил, коли наставав час для щорічних урочистостей. Але зараз ми це змінюємо. Разом з усіма, хто нам допомагає. І ми це змінюємо не тільки для себе.Щоразу, коли ми обʼєднуємо світ для захисту України й українців, щоразу, коли ми досягаємо рішень на виконання фундаментальних міжнародних норм, щоразу, коли нам вдається наповнити реальною енергією міжнародні інституції та правила, ми досягаємо результатів для українців і для всіх у світі. Для всіх, кому може загрожувати та чи інша форма агресії, той чи інший прояв геноцидної політики, той чи інший удар терору.

Захищаючись від Росії зараз, ми перетворюємо слова багатьох конвенцій і декларацій на конкретні дії заради людей і людяності. Рятуючи українців від Росії, ми даємо надію багатьом іншим народам, які відчувають, що проти них могла б розпочатися така ж агресія. Працюючи для того, щоб притягти Росію до відповідальності за агресію, за воєнні злочини, за акти її геноцидної політики, ми створюємо механізми виконання норм міжнародного права, які реально служитимуть для превенції міжнародних злочинів і встановлення справедливості ще протягом десятиліть після закінчення цієї війни».

“Ми повинні повертати всіх, це наш обов’язок. І у час, коли ми, м’яко кажучи, не бачимо рішучості та конкретних дій у відповідних процесах від таких організацій як Міжнародний комітет Червоного хреста, ми маємо шукати і знаходити нові формати, нових людей в нових реаліях”, – сказав президент.

Зеленський зазначив, що система співпраці та взаємодій омбудсменів може покращити ситуацію. За його словами, український уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець вже приєднався до команди, яка працює над повернення українських полонених.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube