“Мы самые пострадавшие люди”. Російська еліта окупувала Відень (ВІДЕО)


08:1509.12.2022

Відень – одне з найбільш російських міст Європи. У центрі столиці Австрії майже в кожному будинку можна знайти квартиру російських громадян. Російську мову постійно чути на вулицях міста. А обличчя російських топменеджерів та політиків миготять на виходах п’ятизіркових готелів.

І поки Росія один за одним вчиняє злочини в Україні, її громадяни насолоджуються життям у Європі, непомітно але системно окуповуючи столицю Австрії грошима режиму Кремля.

Про це йдеться у розслідуванні “Відень по-російськи” журналіста Української правди Михайла Ткача.

На прикладі одного лише Відня можна усвідомити, наскільки важливим для російських еліт є саме Європейський Союз. Тоді як російська влада – часто за мовчазної згоди, а ще частіше за підтримки тих самих еліт – роками дискредитує і цей союз, і цивілізовані країни загалом. 

І робить це лише тому, що виявилась неспроможною за понад 20 років створити бодай приблизно схожі умови для населення багатої на природні ресурси території.

За мовчазної згоди та підтримки, які дають всім цим людям право заробляти великі кошти та інвестувати їх не в Росію.

З огляду на кількість нерухомості депутатів, олігархів та інших стовпів путінського режиму можна припустити, що після нашої Перемоги всі ці фанати так званої “спецоперації” можуть захотіти усамітнитись саме у Відні. 

За даними УП, 1 вересня до віденського аеропорту прилетів із Дубая приватний літак підсанкційного російського олігарха Сулеймана Керімова – №28 у рейтингу російських багатіїв за версією Forbes. Борт кілька днів стояв на парковці біля VIP-термінала, а згодом перемістився в ангар.

Журналісти УП також зустріли у Відні головного бухгалтера Лукойла В’ячеслава Верхова, який також є акціонером компанії. Він підтвердив, що він росіянин, але свого імені не називав. Сказав, що не підтримує “операцію” (повномасштабне вторгнення РФ в Україну. – Ред.), але водночас “погано” ставиться до заборони на в’їзд росіян до Європи.

“Ми найбільш постраждалі люди. Ми, люди, які працювали в Європі та живемо в Європі, і зараз у нас виникають величезні проблеми”, – поскаржився росіянин.

Журналісти знайшли у Відні й одного з членів правління Лукойла Олега Пашаєва – курив сигару на терасі ресторану та пив вино.

На виході з п’ятизіркового готелю журналісти зустріли колишнього прем’єр-міністра РФ Віктора Зубкова. З 2012 року він працює спецпредставником президента РФ із взаємодії з форумом країн-експортерів газу.

На вулицях міста був помічений у жовтні і “ліберальний” російський блогер Ілля Варламов. Гуляв по столиці Австрії також один із найбагатших бізнесменів Санкт-Петербурга та бізнес-партнер ексміністра оборони РФ Анатолія Сердюкова, власник промислової групи “Союз” Олександр Усов. Зустрівся журналістам також член правління Райффайзен Банку в РФ Микита Патрахін і багато інших представників “еліти” РФ.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube