Білоруська і російська армія готуються «як єдина армія сьогодні», – Лукашенко доповів Шойгу


20:1503.12.2022

Як повідомляло ІншеТВ, сьогодні міністр оборони рф Шойгу прилетів в Мінськ – підписав угоду про регіональну безпеку (ВІДЕО).

Після цього він зустрівся з Лукашенко, цю розмову переказав Пул першого.

“Думаю, вам уже білоруський міністр оборони розповів про ситуацію в Білорусі, про підготовку, бойове злагодження підрозділів Білорусі та Росії, які присутні в Білорусі. Повинен сказати, що ми серйозно до цього підійшли. І наші, і ваші офіцери готують хлопців. І білоруських, і росіян готують. Для того, щоб у разі потреби перші ряди наші – захисники Союзної держави – змогли відбити будь-яку агресію”, – сказав Лукашенко.

Він зазначив, що білоруська і російська армія готуються “як єдине угруповання, єдина армія сьогодні”.

“Словом, так, як домовлялися з президентом Росії. Ви не просто в темі, ви це реалізовуєте з нашим міністерством оборони. Ми в цьому відношенні плани виконуємо”, – сказав Лукашенко Шойгу, без пояснень, що мається на увазі.

Також на зустрічі з Шойгу Лукашенко висловився про готовність української сторони до мирних переговорів.

“Я не збираюся тут нікого лякати. Ви тим більше. Усі вже й так налякані-перелякані. Але якщо вони хочуть, щоб ми мирно жили в нашому регіоні, не дивлячись на те, як на це дивляться з-за океану, і Росія, і Білорусь до цього готові. Якщо вони хочуть воювати до останнього не то українця, не то вже там поляка або ще найманців, ну, це їхня справа, це їхнє право. Поки, наприклад, я і наші спецслужби не бачать, щоб вони були готові до повноправних переговорів і по-людськи домовлятися”, – заявив Лукашенко.

“Вони бачать, на нашу думку, як продовжити війну. Ну, тоді спеціальна операція не припиниться. Напевно, ви це краще знаєте. Ми обміняємося думками. Словом, усе, що білоруси за відкритим, реальним договором мають зробити, ми зробимо. Ви в цьому не сумнівайтеся”.

Сьогодні міністр оборони РФ Сергій Шойгу несподівано прилетів до Мінська.

Міністр оборони Республіки Білорусь Віктор Хренін і міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу підписали протокол між Республікою Білорусь і Російською Федерацією про внесення змін до угоди між Республікою Білорусь і Російською Федерацією про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері від 19 грудня 1997 року.

Сенс цих змін не розкривається.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube