Лейтенант КДБ Путін брав участь в обшуках у десидентів (ФОТО)


14:4529.11.2022

У 1976 році Володимир Путін з дуже великою часткою ймовірності особисто брав участь в обшуку квартири петербурзького письменника Олега Волкова, згодом засудженого на 7 років позбавлення волі за “антирадянську агітацію і пропаганду”.

Про це повідомляє Радыё Свабода

Історик Костянтин Шольмау звернув увагу на звіт про обшук, який виставлено в Музеї політичної історії в Санкт-Петербурзі. У документі Путін зазначений як “лейтенант КДБ”, жодної іншої інформації не наводиться. Якщо подивитися офіційну біографію президента Росії, то на день обшуку, 13 вересня 1976 року, йому було 23 роки, він уже пройшов курси підготовки оперативного складу КДБ і дійсно мав атестацію. “старший лейтенант юстиції територіальних органів” радянської спецслужби.

Лейтенант КДБ Путін брав участь в обшуках у десидентів (ФОТО) 1
Лейтенант КДБ Путін брав участь в обшуках у десидентів (ФОТО) 5

Крім того, безпосереднім учасником обшуку значиться лейтенант КДБ Кошалев, який, як і Путін, згодом працював в адміністрації мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака.

3 серпня 1976 року на стіні Петропавлівської фортеці в Санкт-Петербурзі художник і правозахисник Юлій Рибаков, а також письменник Олег Волков написали білою фарбою сорокаметровий напис: “Ти розпинаєш свободи, але душа людська не знає кайданів!”. Пізніше авторів напису заарештували і засудили до тривалих термінів ув’язнення: Волков – до 7 років позбавлення волі, Рибаков – до 6 років.

Лейтенант КДБ Путін брав участь в обшуках у десидентів (ФОТО) 3
Лейтенант КДБ Путін брав участь в обшуках у десидентів (ФОТО) 6

За словами Юлії Рибакової, чинний президент Росії Володимир Путін також особисто брав участь у розшуку письменниці Юлії Вознясенської, заарештованої та обвинуваченої в антирадянській пропаганді приблизно в той самий час.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube