Періодичність нових ракетних атак по Україні може бути раз на тиждень, – Ігнат (ВІДЕО)


22:0227.11.2022

Російські війська мають ще достатньо ракет і безпілотників для масованих обстрілів України. Високоточних ракет, які уражають українські об’єкти інфраструктури, в окупантів залишилося не так багато. Однак періодичність нових атак може бути раз на тиждень. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, російські війська все ще можуть випускати по 30, 50, 70 і навіть 100 ракет за один раз по українській території, як це робили раніше.

“Однак високоточних ракет, що б’ють по енергетичній інфраструктурі, а це Х-101, Х-555 і “Калібр”, не так багато у них залишилося. “Іскандерів” взагалі 100 з чимось”, — сказав він.

Крім того, Росія в нинішніх умовах навряд може наростити виробничі потужності, які вона витрачає для ударів по Україні. Однак періодичність обстрілів раз на тиждень може зберігатися, це залежить від кількох факторів:

  • перед ударом потрібно визначитися, куди бити та які від цього будуть наслідки;
  • провести розвідку, де краще вдарити, щоб Україна сильніше це відчула;
  • час для підготовки та переміщення ракет;
  • погодні умови — за сприятливої погоди можна вести обстріл із неба.

“Банально треба ракети ті ж перевести на кораблі, поставити їх туди, зарядити. Тому така періодичність — близько разу на тиждень — може зберігатися”, — додав Ігнат.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube