Секретар Чернівецько-Буковинської єпархії, якого заскочили з неповнолітнім в ліжку, жаліється на віроломство СБУ (ВІДЕО)


10:3126.11.2022

У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ Московського патріархату заявили про “віроломство” Служби безпеки України через обшуки в їхніх приміщеннях, де співробітники контррозвідки знайшли ознаки “русского мира”.

Секретар єпархії архімандрит Микита (Сторожук) у зверненні в Telegram скаржився на виламані двері та “погрози пострілами”.

За його словами, “о сьомій ранку ми почули незрозумілі звуки” – це прийшли правоохоронці, і “це було для всіх несподівано”. Він стверджує, що їм нібито “загрожували пострілами”, але запевнив, що “готовий до пострілів – це мені не заважає”.

Розповівши свою версію подій, архімандрит Микита нарік, що держоргани “зовсім недемократичні, використовують деспотичні методи”.

Учора знімок церковника УПЦ МП поруч із частково роздягненим молодим чоловіком викликав у соцмережах хвилю реакцій, жартів та мемів. Сторожук каже, що “всіх, хто був у єпархії, вивели зі своїх кімнат, приставили до стінки, розділи і, виявляється, сфотографували”.

“А потім, звичайно, ну, там всякі добавки… Ну, такі, непристойні”, – додав він і закликав, “якщо є якісь докази, хай доводять”.

23 листопада його призначили управителем Івано-Франківської єпархії УПЦ МП.

СБУ пише, що 25 листопада під час обшуків виявлено документи, що підтверджують наявність громадянства РФ у керівництва єпархіальних структур, його листування “з московськими кураторами” та “методичками” окупантів, які розповідали церковникам під крилом РПЦ, як пропагувати “русский мир” серед парафіян.

Нагадаємо: А ось і “мальчик в трусиках”. СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube