А ось і “мальчик в трусиках”. СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО)


17:4725.11.2022

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). В результаті слідчих дій правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

Але, як виявилось, в СБУ розповіли не про все, що побачили під час общуку.

За даними джерел LB.ua, обшук проводився у консисторії (адміністрації єпархії). Зокрема, керівника єпархії, в келії митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, де він постійно проживає. Саме він є найбільш імовірною кандидатурою на посаду архієрея УПЦ МП замість Павла.А ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 1Фото: Lb.uaА ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 3Фото: Lb.uaА ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 5

Фото: Lb.ua

За даними джерел, під час обшуку там заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП Архімандрита Никиту з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі. 23 листопада аріхмандрита Никиту синод УПЦ обрав єпархіальним архієреєм Івано-Франківської єпархії – замість митрополита Івано-Франківського і Коломийського Серафима, який утік до Росії. 

Нагадаємо, що в результаті слідчих дій правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.А ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 7Фото: СБУА ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 9Фото: СБУА ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 11Фото: СБУ

За даними слідства, представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію Росії, розповідати про нібито утиски “московської церкви” тощо.

Служба безпеки України знайшла і склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє Росію та закликає підтримати окупантів.А ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 13Фото: СБУА ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 15Фото: СБУА ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 17Фото: СБУА ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 19Фото: СБУА ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 21Фото: СБУА ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 23Фото: СБУА ось і "мальчик в трусиках". СБУ під час обшуку заскочила секретаря Чернівецької єпархіі УПЦ МП з 17-річним хлопцем (ФОТО) 25Фото: СБУ

Крім того, під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявлено фотокопії посвідчень рашистів, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед таких документів – посвідка “героя росії”, підписана міністром оборони РФ за “захоплення Криму” у 2014 році.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники СБУ Чернівецької області за процесуального керівництва обласної прокуратури. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube