Відео про “розстріл полонених”. Прокуратура відкрила справу за фактом віроломства військових рф


18:2522.11.2022

Луганська обласна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості за фактом скоєння військовослужбовцями ЗС РФ віроломства, повідомили  22 листопада в Офісі генерального прокурора.

Порушено кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст.438 КК України).

«За результатами моніторингу ЗМІ стало відомо, що в с. Макіївці Луганської області російські військові, імітуючи здачу в полон до військовослужбовців ЗСУ, відкрили вогонь по українських захисниках. Такі дії заборонені міжнародним гуманітарним правом», – повідомили правоохоронці.

Під час досудового розслідування буде вжито заходів щодо встановлення всіх обставин цієї події, а також надано правову оцінку всім його учасникам.

Як інформує «Цензор.нет», у мережу потрапили кадри того, як декілька росіян здаються у полон воїнам ЗСУ. Проте, один з окупантів, вдаючи, що здається у полон, відкрив вогонь по воїнах ЗСУ. Всі росіяни були знищені. Окупанти почали хвилю звинувачень українських військових у порушенні процедури здачі в полон.

Віце-прем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна розслідує відео, на якому, за твердженням кремлівських пропагандистів, нібито зображено розстріляних російських окупантів, які нібито здавалися в полон. 

Нагадаємо, Український омбудсмен прокоментував відео, на якому воїни ЗСУ нібито розстрілюють військовополонених (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube