Зеленський закликав посадити замовників збиття Боінга на Донбасі, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте натякнув, що далі буде


18:3117.11.2022

Володимир Зеленський назвав важливим рішенням вирок суду Гааги у справі про збиття авіалайнера MH17 та закликав світову спільноту притягнути до відповідальності замовників злочину.  

“Важливе рішення суду в Гаазі. Перші вироки винним у збитті MH17. Але необхідно, щоб на лаві підсудних опинилися й замовники, бо відчуття безкарності веде до нових злочинів. Маємо розвіяти цю ілюзію. Покарання за всі російські звірства – і тодішні, і нинішні – буде неминучим”, написав він.

Винесення вироку обвинуваченим у справі про збитий рейс MH17 є важливим кроком, але ця тема ще не закрита. Про це заявив після оголошення вироку прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє CNN.

“Вердикт щодо слідства про MH17 був довгоочікуваним. Добре, що цього етапу досягнуто. Будуть і інші кроки у пошуках істини та справедливості для жертв та їхніх близьких. Але це, безумовно, важкий і тривожний день для багатьох членів сімей та друзів тих 298 осіб, які тоді загинули”, – заявив Рютте.

Сьогодні суд заявив, що звинувачення проти терориста Ігоря Гіркіна, а також підсудних Сергія Дубинського та Леоніда Харченка вважаються доведеними. Їх заочно засудили до довічного ув’язнення.

Також суд офіційно підтвердив, що рейс MH17 був збитий ракетою “Бук” російського виробництва, яка була випущена з тимчасово окупованої території.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року над підконтрольною терористам територією Донбасу було збито літак Boeing 777 рейсу МН17 Амстердам – Куала-Лумпур: загинули всі 298 осіб на борту. Висновок слідства: лайнер збив “Бук” 53-ї бригади армії РФ. Влітку 2019-го оприлюднено імена тих, хто, за даними слідства, причетний до трагедії: росіяни Ігор (Стрєлков) Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов та українець Леонід Харченко. РФ назвала всі звинувачення “голослівними”.

Нідерланди також подали позов на РФ до ЄСПЛ.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube