G20 у підсумковій декларації рішуче засудила агресію РФ проти України


10:4216.11.2022

ідери Великої двадцятки за підсумками саміту в Індонезії в середу, 16 листопада, ухвалили спільну декларацію, в якій «рішуче засуджують» агресію Росії проти України.

Як повідомляє Reuters, у декларації йдеться, що «більшість членів рішуче засудили війну в Україні та підкреслили, що вона спричиняє величезні людські страждання та посилює існуючу вразливість глобальної економіки».

Як зазначають дипломатичні джерела видання, документ схвалили всі члени блоку G20.

Зокрема представник німецької делегації  заявив, що декларацію було прийнято без будь-яких змін порівняно з проектом, оприлюдненим у вівторок. Зокрема  декларації залишена ремарка Росії про “інші погляди та різні оцінки ситуації та санкцій”.

Учасники саміту також заявили, що міжнародне право має дотримуватись, а загроза застосування ядерної зброї неприпустима. При цьому усі підтримали функціонування чорноморської зернової ініціативи.

Також у документі зазначено, що центральні банки країн-членів продовжуватимуть належним чином регулювати темпи посилення монетарної політики, пам’ятаючи про необхідність обмеження «міжкраїнових переливів». Члени підтвердили своє зобов’язання уникати надмірної волатильності обмінного курсу, визнаючи, що «багато валют значно змінилися» цього року.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube