Масований ракетний обстріл України – це відповідь путіна на ультиматум і пропозиції миру. Вісті з Кремля


10:3416.11.2022

Президент Росії Володимир Путін у своєму стилі “оформив” відмову від мирної пропозиції, що надійшла йому.

Про це повідомляє Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами із кремлівських кабінетів.

“Ми вже повідомляли про те, що саме черговий масований ракетний удар по енергетичній інфраструктурі України означатиме відмову Путіна від пропозицій перейти до мирного врегулювання конфлікту в Україні на умовах, які Кремль визнав неприйнятними. Путін відкинув не тільки пропозиції, а й ультиматуми, висунуті паралельно з “мирною пропозицією”. Тепер найвпливовіші західні “партнери” наполягатимуть на негайному переданні Криму Україні та жодних відстрочок і пошуків компромісів.
Путін у понеділок, проводячи нараду в режимі відеозв’язку з керівництвом силового і військового блоку, висловився однозначно в бік ескалації. Ба більше, президент Росії заявив, що: “операція обмежена територією України, і в цьому проблема. Там все застоялося і завонялося, необхідно розширювати рамки.” Далі Путін вимовив фразу, яка здивувала всіх учасників наради: “НАТО пора хитати! Пора хитати НАТО!”

Президент висловив свої думки, підкріплюючи аргументами цю ідею, і запропонував використовувати “заготовки”, маючи на увазі низку операцій, які розроблялися і були підготовлені до реалізації, але відкладені на невизначений термін. За словами Путіна, він ще два тижні тому дав особисту вказівку заступнику начальника Генерального штабу Збройних сил РФ – начальнику Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ Ігорю Костюкову розпочати реалізацію кількох подібних операцій на території третіх країн. Путін сказав, що вважає, що “союзників треба качати першими”, вказавши на Туреччину й Угорщину і “плавно переходити на Польщу і Прибалтику”.

Президент наголосив на впевненості у відсутності військової відповіді з боку НАТО і вважає таку тактику ефективною, щонайменше, для зменшення постачання Україні озброєнь. Резюмував Путін словами: “Без цього нам не вижити. Треба підвищувати ставки, демонструючи готовність йти до кінця, поки вони не здадуть назад”.

Це викликало ще більше здивування і кілька учасників наради висловили невдоволення тим, що не в курсі того, що відбувається. Так, уже після завершення обговорення, залишившись на зв’язку, секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев безпосередньо дорікнув президенту в тому, що раніше подібних секретів від нього не було. Путін на це відповів “Часи змінюються”.
Путін піднімає ставки за межею, не маючи на руках жодної виграшної комбінації, але на одному блефі далеко не заїдеш і скоріше рано, ніж пізно, він програє все, – написано в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube