В України немає засобів захисту від балістичних іранських ракет, – Ігнат (ВІДЕО)


14:2401.11.2022

Балістичні ракети, які Росія отримає від Ірану, швидше за все запускатимуть з півночі, щоб накривати всю територію України. Про це сказав речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат на брифінгу.

“Велика ймовірність, що їх буде доставлено на північ від України, звідки вони можуть запускатися так, щоб найбільше загрожувати всій Україні”, – сказав Ігнат.

Він нагадав, що Росії можуть бути поставлені два типи іранських балістичних ракет – дальністю на 300 км та 700 км. Вони подібні до російських ракет “Іскандер М”.

Представник Повітряних сил зазначив, що сьогодні в Україні немає ефективних засобів захисту від балістичних ракет.

“Збивати їх теоретично можна, але фактично це дуже важко зробити тими засобами, які ми сьогодні маємо на озброєнні. У нас є засоби протиповітряної, а не протиракетної оборони”, – пояснив Ігнат.

Він також прокоментував, чи вплине на перебіг війни можливе розміщення в Білорусі “Кинжалів”.

“Вплинути (на перебіг подій– ред.) може тільки зменшення кількості “Кинджалів” або їхня відсутність.

Міг-31К може нести одну таку ракету, яка кріпиться до фюзеляжу. Вона може загрожувати будь-якій точці України, завдати удару, на який буде важко відреагувати. Неважливо, де знаходиться цей літак. Його перебування на території Білорусі – загроза бряцання зброєю на адресу країн західної Європи”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube