Якщо кораблі рф в Севастополі атакувала Україна, це пропорційна і навіть стримана відповідь, – ISW


08:1030.10.2022

Атака безпілотників на військові кораблі Чорноморського флоту Росії у Севастополі, якщо її дійсно здійснила Україна, виглядає як пропорційна відповідь на ракетні удари з боку РФ, йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

“Напади на військові судна під час війни є законними актами війни, а не терористичними атаками”, – наголошують американські аналітики.

У ISW вказують, що не володіють достеменною інформацією про те, наскільки серйозних пошкоджень зазнав Чорноморський флот внаслідок атаки, але припускають, що удар було завдано щонайменше по одному фрегату проєкту 11356 (за класифікацією НАТО – Admiral Grigorovich-class).

До складу Чорноморського флоту входять три фрегати такого класу, і всі вони здатні запускати ракети “Калібр”.

“Рішення України завдати удару по фрегату, який є носієм “Калібрів”, має сенс, враховуючи активізацію російських ударів із застосуванням безпілотників та ракет по українській енергетичній інфраструктурі. Якщо наказ про цю атаку віддали у Києві, це було б пропорційною, навіть стриманою відповіддю на широку російську кампанію стратегічних бомбардувань, спрямованих на цивільні цілі по всій Україні протягом останніх кількох тижнів”, – йдеться у звіті.

Коментуючи заяву Росії про призупинення її участі у “зерновій угоді”, аналітики нагадали, що РФ уже протягом певного часу збиралась це зробити, “висуваючи риторичні умови”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube