Чергова маячня і рука, як в покійника. Що і для чого наговорив Путін (ВІДЕО)


19:2327.10.2022

Сьогодні Путін виступив на дискусійному клубі “Валдай”. Виступ затримався більше ніж на годину, але ще до початку путінський речник Пєсков сказав, що цю промову будуть читати і перечитувати. І він точно правий – щоб розібратися в цій маячні треба мати час і натхнення.

Зразу скажемо, нічого сенсаційного на кшталт “Я устал-я ухожу” диктатор, на жаль, не сказав. Він знову змінив мотивацію вторгнення в Україну – тепер це тільки допомога мешканцям Донбасу. Ні денацифікації, ні демілітаризації вже немає. Змінилась і легенда про походження нашої країни – її створив вже не Ленін, а Росія. Українці і росіяни, за путіним, один народ, і тільки Росія могла забезпечити Україні справжній суверенитет. Ну, ми зараз це якраз спостерігаємо.

Врешті решт у всьому винний Захід, у всьому поганому, звичайно. Але дивіться самі. До речі, зверніть увагу на його руку – таке враження, що вона вже розкладається…

А хто не хоче витрачати на це свій час, ось основні цитати

«Так званий Захід, там не єдності, складний конгломерат. Захід останніми роками, і особливо останніми місяцями, зробив низку кроків на загострення, вони завжди грають на загострення», – стверджував Путін.

Президент РФ намагався перекласти на Захід відповідальність за провокування продовольчої та енергетичної кризи, китайські провокації на Тайвані та російську вону в Україні.

«Розпалювання війни в Україні, провокації навколо Тайваню, дестабілізація світового продовольчого та енергетичного ринків через ряд системних помилок. І плюс до цього – знищення європейських газопроводів. Це якась неймовірна річ», – заявив він.

«Пускують у хід економічні та торговельні війни, санкції, бойкоти, кольорові революції. Готують та проводять перевороти. Один із них призвів до трагічних наслідків в Україні 2104 року. Підтримали ж! Навіть сказали, скільки грошей витратили на переворот. Геть охамєлі», – поскаржився Путін.

За словами Путіна, не Росія, а Захід нібито зазіхає на суверенітет інших держав. Хоча 24 лютого до України вторглися російські війська, а не війська колективного Заходу.

«Влада над світом – те, що Захід поставив на кін у своїй грі. Але гра ця кривава, небезпечна та брудна, вона заперечує суверенітет країн і народів, їхню самобутність і унікальність», – стверджує президент РФ.

Путін також розповів про «пропозиції Росії щодо зміцнення колективної безпеки», які, за його словами, «відкинули». Це саме ті пропозиції, зокрема, щодо повернення НАТО до кордонів 1997 року, якими Росія шантажувала світ, обіцяючи не вторгатися в Україну, якщо вимоги будуть виконані.

«У сучасному світі відсидітися навряд чи вийде, хто посіяв вітер, пожне бурю. Перед людством зараз два шляхи: далі накопичувати тягар проблем, який усіх розчавить, або разом спробувати знайти рішення, не ідеальне, але працююче», – додав він.

«Я завжди вірив і вірю через здоровий глузд. Тому переконаний, що рано чи пізно і новим центрам багатополярного світу, і Заходу доведеться розпочати рівноправну розмову про спільне для нас майбутнє. І чим раніше, тим краще», – заявив Путін.

Російський лідер дорікнув Заходу нібито знищенням власного творчого потенціалу, у зв’язку з чим, за словами Путіна, він прагне «знищити» культуру інших народів.

«Впевненість у своїй непогрішності – дуже небезпечний стан. Від нього один крок до бажання самих непогрішних знищити тих, хто їм не подобається».

«Навіть у самий розпал Холодної війни нікому в голову не приходило заперечувати саме існування культури, мистецтва, науки інших народів. Вистачало розуміння, що до гуманітарної сфери треба ставитись делікатно, щоб зберегти на майбутнє основу для стосунків».

«До спалювання книг свого часу дійшли нацисти, а тепер – західні дбайливці лібералізму та прогресу. (…) Історія все розставить на свої місця і «скасує» не Достоєвського, Пушкіна та Чайковського, а тих, хто намагається їх «скасувати».

Розкритикував Путін і лібералізм, які, за його твердженням, «змінився до невпізнанності»

«От чого з Росії не виходить – це все підступи Кремля. Ну на себе подивіться! Будь-яка критика наших опонентів сприймається як підступи Кремля. До чого скотилися! Не можна все звалювати на підступи Кремля».

«А далі? Цицерону відбирають мову, Копернику виколюють очі, Шекспір побивається камінням. До цього й приходять наші західні опоненти».

За версією російського лідера, ідея глобалізації, яку він називає «неоколоніальною», полягає в тому, щоб використовувати ресурси всієї планети «для виживання західної цивілізації».

«Щойно вигоду з глобалізації стали отримувати не західні країни, а великі держави Азії, Захід відразу ж скасував багато правил», – стверджував Путін.

Путін також критикував «західну ліберальну демократію», альтернативою якої, за його словами, можуть бути «інші форми народовладдя».

«Абсолютна більшість країн зараз потребує демократії у міжнародних справах, не приймаючи будь-яких форм авторитарного диктату окремих держав», – нарікає російський лідер.

За словами Путіна, «Росія ніколи не була ворогом Заходу«, навпаки, Захід начебто намагався «використовувати Росію».

«Є два Заходи – Захід найбагатшої культури, традиційних, перш за все, християнських цінностей, з яким у нас спільне, ще античне коріння, і Захід космополітичний, який виступає знаряддям ліберальних еліт. З диктатом цього Заходу Росія ніколи не змириться», – заявив Путін.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube