Рашисти можуть готувати теракт з використанням ядерних матеріалів та радіоактивних відходів ЗАЕС, – Енергоатом


12:4825.10.2022

Російські окупанти можуть готувати акт ядерного тероризму на захопленій Запорізькій атомній електростанції на тлі фейкових заяв Москви про “брудну бомбу”.

Про це повідомили в Енергоатомі.

Енергетики заявляють, що протягом останнього тижня росіяни у таємному режимі проводять несанкціоновані будівельні роботи на території сухого сховища відпрацьованого ядерного палива на Запорізькій АЕС — окупанти не допускають на місце будівництва представників МАГАТЕ та працівників станції. 

У сховищі розташовані 174 контейнери з відпрацьованим ядерним паливом — їхнє руйнування внаслідок підриву призведе до радіаційної аварії та забруднення кількох сотень кв. км найближчих територій.

Подібне будівництво на території АЕС є незаконним втручанням Росії в роботу станції та порушенням міжнародних вимог у сфері ядерної та радіаційної безпеки.

В Енергоатомі звертають увагу на дезінформаційну кампанію РФ про “брудну бомбу” — для залякування росіяни опублікували фейкову карту потенційного забруднення радіацією з епіцентром саме на Запорізькій АЕС. 

Такі дії противника можуть свідчити про можливу підготовку ним терористичного акту з використанням ядерних матеріалів та радіоактивних відходів, які зберігаються на майданчику станції, заявили енергетики.  



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube