«Збережіть своє життя і майбутнє. Відмовтеся від участі в кривавій путінській війні»: Збройні Сили України звернулись до військовослужбовців російської федерації (ВІДЕО)


12:4024.10.2022

Збройні Сили України звернулись до військовослужбовців російської федерації.

Відео оприлюднено на фейсбук-сторінці Генерального штабу ЗСУ, передає Інше ТВ.

“Ви перебуваєте на території чужої країни. І берете участь у воєнних злочинах російського керівництва. Щодня вас кидають на забій. Для вашого командування ви – витратний матеріал. Втрати ніхто не рахує. Запитайте себе: за що ви воюєте? За страх ваших вождів втратити владу? За їхній спосіб життя, збудований на грошах, вкрадених у вас і ваших сімей? За їхню тупість і некомпетентність?” – запитують у росіян українські воїни.

Усі казки кремлівської пропаганди про загрозу для Росії, що нібито походила від України, про нібито протистояння з НАТО, – брехня, покликана змусити російських громадян ставати окупантами і злочинцями.

“Україна ніколи не загрожувала Росії. Сьогодні ви воюєте не з НАТО – скільки б вам не говорили про це кремлівські пропагандисти. Ви воюєте проти України, проти українського народу, а Збройні сили України захищають свій народ і свою країну від вашої агресії. Ми готові захищати свої будинки, сім’ї, дітей та майбутнє до останнього. Подумайте і ви про свої сім’ї. Вашим близьким потрібні живі, здорові батьки, чоловіки та сини. Потрібні вдома. Життя дане не для того, щоб виконувати злочинні накази путінського режиму”, – наголосили українські воїни.

Водночас кожен військовослужбовець, навіть якщо він вже потрапив на територію України, може зберегти своє життя й уникнути переслідувань, якими залякує росіян російська влада. Вони можуть здатися в полон – і не лише вижити, а й отримати гідну медичну допомогу, умови утримання, виконання всіх міжнародних конвенцій та контроль за дотриманням прав військовополонених з боку міжнародних авторитетних організацій. До того ж їх буде захищено від переслідування за добровільну здачу в полон, тому що ЗСУ гарантують: про те, що це сталося добровільно, не дізнається ніхто.

“Збережіть своє життя і майбутнє. Відмовтеся від участі в кривавій путінській війні. Складіть зброю заради вашого безпечного та мирного майбутнього. Командування ЗСУ пропонує вам здатися в полон і повернутися додому. Ми гарантуємо дотримання Женевських конвенцій щодо полонених, медичну допомогу, зв’язок із рідними та близькими. Всім, хто здався в полон, гарантується контроль дотримання їхніх прав Міжнародною організацією Червоного хреста. Усі ті, хто здався в полон, оформляються як такі, що потрапили в полон під час бойових дій, що дозволяє уникнути переслідування з боку російських спецслужб і гарантує збереження для вас всіх належних вам виплат”, – констатували українські військові.

При цьому Україна гарантує тим російським військовослужбовцям, які не захочуть повертатися до РФ, притулок, а тим, хто передасть українській армії зброю та боєприпаси, – ще й гідну винагороду.

“Ті російські військовослужбовці, які побоюються переслідування з боку російської влади і не бажають повертатися до РФ за обміном, отримають захист та притулок на території України. Крім того, за добровільну передачу українській армії озброєння, військової техніки та боєприпасів ми пропонуємо гідну грошову винагороду. Це не зрада. Це нормальна реакція нормальних людей на злочинну війну”, – наголосили у командуванні ЗСУ.

Захисники України також розкрили алгоритми для безпечної здачі у полон російських військовослужбовців.

Якщо є зв’язок – можна зробити це за попередньою домовленістю.

“Для того, щоб здатися в полон за попередньою домовленістю, потрібно зв’язатися з представниками ЗСУ за телефонами цілодобової гарячої лінії: +38 066 580 34 98, +38 093 119 29 84. Або скористатися чат-ботом у месенджері Telegram “Хочу жити”. Якщо ви не можете зв’язатися самостійно, зробіть це через своїх рідних та близьких”, – рекомендують у командуванні ЗСУ.

У разі повної відсутності зв’язку повідомити про своє бажання здатися в полон можна, виконавши такі умови:

– вийти в район позицій українських ЗС, голосно заявити про своє бажання здатися;

– розрядити зброю, від’єднати магазин;

– позначити своє бажання здатися матеріалом білого кольору: прапорцем, видимою пов’язкою на зброї;

– виконати всі вказівки українських військовослужбовців.

“Збережіть своє життя! Збережіть свою честь і гідність! Поверніться до своїх родин і живіть мирним життям! Це краще, ніж залишитися мертвим окупантом на чужій землі. Зробіть правильний вибір”, – закликають російських військовослужбовців у ЗСУ.

Як повідомляло Інше ТВ, Збройні сили України звернулися до білоруського народу і білоруських військових (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube