138 загиблих, 900 млн.грн. збитків і 35-й день без обстрілів з початку вторгнення – мер Миколаєва дав інформацію по місту


22:0106.10.2022

Сьогодні, 6 жовтня, в Миколаєві бул 35-й день без російських обстрілів за 225 днів повномасштабного російського вторгнення.

Про це в своєму прямому ефірі повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

– За нашими підрахунками, це 35-й день, коли нас не обстрілюють. Тобто за весь час війни нас не обстрілюють 35 днів з 225. Якщо хтось каже, мовляв, пора повертатися, я кажу: ранувато ще. Два дні тому нас обстріляли, і ракета потрапила в житловий будинок, і там загинула молода жінка. На даний момент в Миколаєві загинуло 138 мирних жителів, одна з них дитина, 688 людей було поранено (ми ведемо статистику тих, хто потрапив в лікарню, ці люди були важко поранені), – сказав Сєнкевич.

Також мер назвав розмір збитків, нанесених місту російськими обстрілами.

«Вже понад 900 млн.грн. ми нарахували збитків. Нагадую: ми рахуємо збитки по об’єктах, які можна відновити. А ті об’єкти, які зруйновані вщент, як дві наших школи, я не можу вам сказати, скільки вони коштують», – сказав мер.

На даний час по місту Миколаєву пошкоджено 77 закладів освіти, 22 заклади культури, 17 лікувальних закладів і 15 спортивних об’єктів. Житлових будинків в місті постраждало 1,5 тисячі: понад 600 багатоквартирних і близько тисячі приватних.

Як повідомляло Інше ТВ, З початку вторгнення по Миколаївщині було близько 11 тисяч «прильотів», розмір збитків – понад 150 млрд.грн., – заступник начальника Миколаївської ОВА



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube