Путіну доповіли про втрати серед мобілізованих, доповідь йому не сподобалась


12:4606.10.2022

Учора президенту Росії Володимиру Путіну було представлено доповідь за лінією Ради Безпеки РФ, в якій втрати тільки серед мобілізованих на ранок вчорашнього дня становили понад 1300 осіб загиблими і зниклими безвісти.

Про це повідомляє Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

За офіційною інформацією, мобілізовані мають проходити підготовку, а їхня участь у бойових діях передбачена не раніше ніж через два місяці з дня призову. Доповідь так само містила докладну інформацію про проблеми, що виникають у процесі мобілізації (на одинадцяти сторінках друкованого тексту), і була дана незадовільна оцінка роботи міністерства оборони РФ. Крім проблем із мобілізацією, секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев, який представляє доповідь, вказав на катастрофічне становище на фронті із забезпеченням медичного персоналу найнеобхіднішим. Критичним моментом було згадано практично повну відсутність засобів для перев’язки поранених і кровоспинних засобів. Патрушев попередив Путіна про ймовірність масового дезиртирства через порушення в процесі мобілізації, незважаючи на кримінальну відповідальність і термін до 15 років. Путін, вислухавши доповідь, сказав, що ситуація повністю контрольована, а проблеми, порушені в доповіді, мають місце, але не настільки критичні.
Президент порадив Патрушеву, у межах його компетенції, брати участь у вирішенні нагальних проблем, “а не скаржитися, перебільшуючи проблеми.” Патрушев залишився явно не задоволений реакцією президента. Путін своїми вчинками руйнує ним самим створювану протягом більше ніж двох десятків років систему стримувань і противаг у владі. Саме ця система і є каркасом путінського режиму, де диктатор – стрижень системи, рівновіддалений від рівноважних центрів впливу. Зараз Путін, який особисто припустився фатальних помилок під час ухвалення ключових рішень, чітко розуміє необхідність зняти з себе тягар відповідальності і перекласти його на центри впливу в системі. Так насамперед за проблеми на фронті, вірніше за неминучу поразку, відповісти має військове керівництво. Путін у цьому питанні бере в союзники Кадирова і Пригожина з їхніми “арміями”, підносячи їх і протиставляючи Генштабу і міністерству оборони. Мовляв, на Кадирові і Пригожині тримався фронт, а посипався через Герасимова і Шойгу, при цьому давши команду силовикам показово “гвинтити” генералів. Наступним кроком Путіна буде стравити силовиків і Пригожина з Кадировим, сподіваючись, що силовики переможуть.

Проблема для Путіна полягає в тому, що військова поразка зруйнує режим набагато швидше, ніж це можна уявити, а система, що звалилася, має всі шанси перерости в громадянську війну, де колишні центри впливу й актори системи візьмуть під контроль структури влади на певних територіях, – сказано в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube