Дивний збіг. На Північному потоці-1 слідом за Північним потоком-2 впав тиск газу


07:3327.09.2022

Компанія Nord Stream AG заяви

ла про падіння тиску на обох нитках російського газопроводу Північний потік-1.”Сьогодні увечері диспетчери центру управління “Північного потоку-1″ зафіксували падіння тиску на обох нитках газопроводу. Причини з’ясовуються”, – йдеться в повідомленні компанії.

Така ж проблема за кілька годин до цього виникла на Північному потоці-2. Там стався витік газу на морській ділянці біля Данії, що призвело до зниження тиску в трубі зі 105 до 7 бар.

Влада Данії закликала судна триматися якомога далі від острова Борнхольм після того, як уночі в цьому районі стався витік газу з російського газопроводу “Північний потік-2”.

Про це повідомляє Reuters .

Своєю чергою, уряд Німеччини заявив, що перебуває в тісному контакті з данською владою, щоб з’ясувати причини аварії.

Попри те, що “Північний потік-2” так і не було введено в експлуатацію, його встигли заповнити 300 млн кубометрів. газу – за кілька днів до того, як Німеччина скасувала запуск.

Витік стався за день до урочистого запуску Балтійського газопроводу, яким газ з Норвегії надходитиме до Польщі. Таким чином, Варшава прагне повністю відмовитися від російської сировини.

Північний потік-1 запустили в експлуатацію у 2011 році, а після запуску другої нитки в 2012-му його потужність сягнула 55 млрд куб. м на рік. Акціонерами Nord Stream AG є російський Газпром (51%), німецькі Wintershall Dea AG і PEG Infrastruktur AG (по 15,5%), нідерландська N.V. Nederlandse Gasunie та французька ENGIE (по 9%).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube