З Херсонщини на окуповану Донеччину вивезли 2 вантажівки з трупами рашистів, з Сирії в Україну загарбники перекидають парашутний полк, – Генштаб


19:5020.09.2022

Триває двісті дев’ятий (209) день героїчного спротиву українського народу російському військовому масштабному вторгненню. Ворог продовжує зосереджувати свої зусилля на спробах повністю окупувати Донецьку область, організувати оборону та утримати захоплені території, а також зривати активні дії Сил оборони на окремих напрямках. Обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, вживає заходів для перегрупування військ, постійно проводить повітряну розвідку.

За поточну добу російські окупанти завдали 7 ракетних та 20 авіаударів, завдали понад 15 МЛРС по військовим та цивільним об’єктам на території України, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, законів та звичаї війни.

Внаслідок терористичних дій російських військ протягом поточної доби пошкоджено інфраструктуру понад 20 населених пунктів. Серед них Слов’янськ, Сіверськ, Соледар, Бахмут, Вугледар, Степне, Нікополь та Очаків. У населеному пункті Печенії окупанти намагалися знищити дамбу Печенійського водосховища, але безуспішно.

Загроза повітряних та ракетних ударів ворога по всій території України зберігається.

На Волинському та Полісському напрямках ситуація не змінилася. На інших напрямках ворог обстріляв з танків, мінометів та артилерії різних калібрів:

на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Михайлове та Гута Студенецька Чернігівської області та Нововасилівка та Рясне Сумської області;

на Слобожанському напрямку – в районах поселень Козача Лопань, Стрілеча, Глибоке, Дергачі, Фіхолівка, Дворічна, Шевченків, Куп’янськ та Кам’янка;

в Краматорському напрямку – Ярова, Пришиб, Донецьке, Серебрянка, Щурове, Райгородок, Озерне, Крива Лука, Миколаївка, Сіверськ, Івано-Дар’ївка, Роздолівка, Олександрівка та Григорівка;

в Бахмутській області – Верхньокам’янське, Виємка, Спірне, Веселе, Білохорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмутське, Весела Долина, Одрадівка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Майорськ та Нью-Йорк;

в Авдіївському напрямку – Краснохорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське.

Понад 25 населених пунктів обстріляли ворогом на Південному Буху. Зокрема, Високопілля, Миролюбівка, Новогригорівка, Білогірка, Благодатівка, Широке, Зоря, Шевченкове, Тернови Поди, Правдине, Мирне та Олександрівка.

В результаті успішних дій підрозділів Сил оборони на Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог продовжує зазнавати значних втрат.

Медичні заклади міста Горлівка переповнені важкопораненими військовослужбовцями окупаційних військ. Крім того, з території Херсонської області на тимчасово окуповану територію Донецької області перевезли дві великі вантажівки з тілами загиблих осіб 1-го армійського корпусу ЗС РФ. Кількість уточнюється.

У зв’язку з безуспішним запровадженням таємних мобілізаційних заходів військово-політичне керівництво РФ прийняло рішення про виведення підрозділів 217-го парашютного полку з території Сирійської Арабської Республіки і їх подальша підготовка до передачі на територію України.

Підрозділи Сил оборони відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Веселе, Курдюмівка, Миколаївка Друха, Зайцеве, Майорськ, Первомайське, Мар’їнка, Новомихайлівка.

Упродовж поточної доби з метою підтримки дій сухопутних груп авіація Сил оборони вразила 12 областей зосередження ворожої живої сили та військової техніки та одну позицію зенітної ракетної системи. Крім того, наші підрозділи ППО знищили один ворожий БПЛА.

Ракетні війська та артилерія протягом поточної доби завдали вогневих збитків по 30 об’єктам ворога Зокрема, у 17 областях зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 10 областях зосередження артилерії, а також 3 складах боєприпасів. Загальні втрати ворога уточнюються.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube