В ОК «Південь» розповіли, на скільки посунулась лінія фронту, і скільки ворожої сили вдалося знищити з початку контрнаступу


16:2512.09.2022

Як повідомляло Інше ТВ, ЗСУ звільнили Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий ставок і Миролюбівку.

За повідомленням ОК «Південь», станом на сьогодні з початку активних дій ЗСУ вдалось посунути лінію фронту від 4 до 12 км. Загальна площа вивільнених територій – понад 500 кв.км.

Про це передає Інше ТВ.

Загалом на цей час на Півдні звільнено 13 населених пунктів, серед яких Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок та Миролюбівка. Протягом 2 тижнів на південному напрямку виведено з ладу понад 1800 рашистів, уражено понад 150 пунктів управління, командних та опорних пунктів, знищено 122 танки та понад 500 одиниць авто-бронетехніки, 134 артилерійські системи, близько 20 РСЗВ, 2 літаки, 2 гелікоптери, 13 БпЛА, 70 складів боєприпасів.

По мостах та переправах нанесено до 140 вогневих уражень.

Ворог деморалізований і вишукує способи залишення окупованих територій. Але сил і потужностей у окупантів все ще багато. Бої тривають і підступність ворога, який гатить по об’єктах цивільної і критичної інфраструктури, по житлових кварталах недооцінювати не можна, підкреслюють військові.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube