Польща готується до відкриття каналу між Віслинською і Гданською затоками. Чому це важливо (ФОТО)


16:2312.09.2022

 Польща має намір відкрити новий водний канал, що з’єднує Віслинську затоку з Гданською затокою.

Про це повідомляє Euractiv.

Як пише видання, планується, що канал має бути відкритий в річницю радянського нападу на Польщу в 1939 році 17 вересня, що уряд буде використовувати як символ відмови країни від залежності від Росії.

Кораблі отримають доступ до всіх портів Віслінської затоки та морського порту в Ельблонгу, а нові можливості для розвитку відкриються для Ельблонгу, Вармії та всієї Східної Польщі.

“Завдяки перекопуванню Віслінської коси Польща отримає водний шлях, що з’єднує Віслінську затоку з Балтійським морем і незалежний від Росії. Канал забезпечить безпеку і суверенітет Польщі”, — йдеться в заяві уряду.

При цьому експерти попереджають, що відкриття недобудованого водного шляху становить небезпеку для суден, які будуть його використовувати.

Загальна довжина водного шляху від Гданської затоки через Віслінську затоку до Ельблонгу становить майже 23 км. Канал і весь фарватер матимуть глибину 5 м.

Уряд не завершив свої інвестиції. Поглиблений канал закінчується в 900 м від порту в Ельблонгу. Це означає, що він може полегшити життя морякам, але ніяке велике судно не може просто увійти в порт. Влада Варшави стверджує, що відповідальність за залишок інвестицій несе місцеве самоврядування.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube