Ворожому «мисливцю на HIMARS» і керівництво ОВА суд у Миколаєві обрав запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю вийти під заставу у 2,5 млн.грн.


12:5226.08.2022

Як повідомляло Інше ТВ, Полював на HIMARS, вполювали самого: СБУ затримала на Миколаївщині агента ГРУ (ФОТО).

Центральний районний суд в м.Миколаєві обрав цьому «мисливцю» запобіжний захід, поінформували у пресслужбі суду, передає Інше ТВ.

 підозрюваному у незаконному поширенні інформації про дислокацію українських військ – його цілями були системи «HIMARS», військові склади, представники керівництва міста та області

У Центральному районному суді м.Миколаєва обрано запобіжний захід 50-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 50-річний місцевий мешканець за попередньою змовою з іншою особою систематично збирав та передавав інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів Збройних сил України, місць зберігання паливно-мастильних матеріалів. Окрім цього, підозрюваний намагався вирахувати місця розташування РСЗО «HIMARS». Також останній слідкував за місцезнаходженням посадових осіб керівництва Миколаївської області, намагався знайти їхні точні координати та передавав зазначену інформацію російським спецслужбам.

У судовому засіданні підозрюваний визнавав свою провину.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 2 481 000 грн.

У пресслужбі суду звертають увагу, що на момент постановлення ухвали Закон щодо права суду не визначати заставу за підозрою у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення не набрав законної сили.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube