Щоденні втрати ЗСУ – близько 30 загиблих та 250 поранених, – Зеленський


05:2123.07.2022

Втрати ЗСУ у порівнянні з піком бойових дій у травні та червні знизилися, тепер щоденно у середньому гинуть 30 українських військовослужбовців та 250 зазнають поранень.

Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю The Wall Street Journal, передає Ліга.

Зеленський сказав в інтерв’ю, що зміна співвідношення вогневої могутності завдяки закордонним постачанням передової військової техніки привела до того, що втрати ЗСУ значно знизилися у порівнянні з травнем та червнем. Нині щодня гинуть у середньому 30 українських військовослужбовців та приблизно 250 отримують поранення.

Зеленський відмовився назвати журналістам точну кількість втрат, які зазнала армія України з початку вторгнення, але знову наголосив, що це число “в рази менше” тих втрат в особовому складі, які зазнає Росія.

Зеленський також прокоментував заяву Путіна, що Україна нібито “не налаштована на переговори”.

“Він прийшов сюди, вбив людей, зробив біженцями 12 мільйонів, а тепер каже, що Україна не хоче переговорів. Вони ось так просто вбивають людей, руйнують міста, входять до них, а потім кажуть: “Давайте домовлятися”. З ким вони можуть після цього поговорити? З камінням? Вони вкриті кров’ю, і цю кров неможливо змити. І ми не дозволимо їм її змити”, – сказав президент.

Українці вимагають звільнення всіх окупованих Росією територій, а згодом можна буде обговорювати, що робити далі і як жити потім. “Наш народ упевнений, що нам це під силу. І чим швидше ми це зробимо, тим менше людей загине”, – сказав Зеленський.

Україна віддала б перевагу мирній і безкровній деокупації, але зрозуміло, що це навряд чи можливо, враховуючи, “з ким ми маємо справу”. “Поки що вони не отримують по морді, вони взагалі нічого не розуміють”, – вважає президент.

Він також прокоментував пропозиції “заморозити конфлікт”.

“Кашалот відкусив два регіони й тепер каже: давайте заморозимо конфлікт. Потім він набереться сил, через два-три роки знову відкусить два регіони та знову скаже: давайте заморозимо конфлікт. І так продовжуватиметься знову і знову, сто відсотків”.

Але Путін дуже недооцінив Україну, сказав Зеленський. “Він відкрив пащу, ніби він удав, а ми якийсь кролик. Але ми не кролик, і йому не вдалося нас проковтнути – зате тепер є ризик, що він сам лусне”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube