Націоналізовано два літаки російської корпорації «ростех»


23:1317.05.2024

За матеріалами Офісу Генерального прокурора Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про націоналізацію майна, яке належить найбільшій авіакомпанії рф.

Рішенням суду цей позов задоволено – в дохід держави стягнуто два пасажирські літаки типу АН148-100Е загальною вартістю 10 млн євро.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України, передає Інше ТВ.

До повномасштабного вторгнення рф ці повітряні судна були надані в оренду колишньому українському авіаперевізнику для здійснення чартерних рейсів всередині країни.

За даними слідства, літаки перебували на балансі офшорної компанії, яка входить до структури «ростеху».

За наявними даними, російська корпорація є найбільшим виробником озброєнь для окупаційних угруповань держави-агресора, які воюють проти України.

Наразі досудове розслідування за фактами пособництва державі-агресору та колабораційної діяльності здійснюється СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора (ч. 1 ст. 111-2, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Матеріали кримінального провадження стали підставою для пред’явлення Міністерством юстиції України позову до суду про націоналізацію майна держави-агресора.

Як повідомляло Інше ТВ, Правоохоронці Миколаївщини передали до АРМА активи підприємства підсанкційної особи майже на 120 млн.грн.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube