Оборонка України зараз – це 500 заводів, деякі з них таємні чи працюють під землею, –  el Mundo


18:1211.05.2024

В Україні створена мережа таємних і підземних оборонних заводів, які прагнуть забезпечити не лише українські потреби в зброї та боєприпасах, але й експортувати озброєння до західних країн.

Про це повідомляє іспанське видання el Mundo з посиланням на власні джерела, повідомляє ВВС.

Видання називає Україну “військовою лабораторією в реальному часі, де вже ведуться битви майбутнього”.

Внаслідок російських обстрілів українських оборонних підприємств загинули, за даними el Mundo, приблизно 100 їхніх працівників, тож президент Зеленський доручив перепроєктувати індустрію, аби не тільки зменшити потребу в іноземній допомозі, але й сприяти виробництву зброї та боєприпасів для Заходу.

Цим проєктом займається міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. За даними іспанського видання, українська оборонна індустрія зараз налічує 500 заводів по всій країні, як державних, так і приватних, деякі з яких є таємними чи працюють під землею.

“Ми виробляємо не тільки боєприпаси, які так необхідні, але всі види безпілотників, бронетранспортери “Козак”, ракети “Нептун”, ПТРК “Стугна”… Показники виробництва зросли втричі з того часу, як ми стартували в 2023 році”, – розповіло виданню одне з джерел в українській промисловості.

Нагадаємо: Виготовлення української зброї нарощується, але де взяти гроші? Є 3 джерела



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube