Російські терористи знищили в Україні понад 800 об’єктів теплопостачання, на їх відновлення потрібно $1 млрд, – Шмигаль


09:0909.05.2024

Російські війська знищили понад 800 об’єктів теплопостачання в Україні. Через це держава втратила 8 ГВт енергогенерації.

Про це під час першого засідання штабу з підготовки до нового осінньо-зимового періоду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

-Наша мета — подолати наслідки російського терору, модернізувати та адаптувати систему паливно-енергетичного комплексу до нових викликів, зробити так, щоб восени та взимку в домівках українців було світло й тепло.

Акцентував на викликах, які стоять перед Штабом:
Масштаби руйнувань. Знищено або пошкоджено понад 800 об’єктів теплопостачання. Ми втратили до 8 ГВт енергогенерації. Щоб відновити втрачене, потрібна колосальна сума — близько 1 млрд доларів.
Потреба в нарощенні допомоги від партнерів. У Фонді підтримки енергетики України зібрано понад 410 млн євро. Стартує нова програма USAID для української енергетики вартістю 190 млн доларів. Нам потрібно подвоїти зусилля в залученні ресурсів.
Фінансово-економічний стан підприємств енергетики й теплопостачання. Потребуємо дієвих механізмів її розв’язання.

Заслухали інформацію від профільних міністрів та керівників енергетичних підприємств щодо проходження попереднього опалювального сезону й підготовки до наступного.

За підсумками доповідей дав завдання Міненерго й Мінінфраструктури затвердити графіки ремонтів енергетичних об’єктів та кроків щодо посилення їхнього захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років.

Нагадаємо, після останніх атак «Укренерго» ввів обмеження електропостачання для економіки у всіх регіонах



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube