В Україні вперше виставили на приватизацію конфіскований завод російського олігарха


20:4506.05.2024

Фонд державного майна України (ФДМУ) розпочав процес аукціону за конфіскований у російського олігарха завод ПрАТ “ПентоПак”, який забезпечує повний цикл виробництва упаковки для м’ясних продуктів.

Початкова ціна лоту 203,7 мільйонів гривень, як пише OBOZ.UA, повідомив ФДМУ. “Фонд держмайна затвердив стартову ціну заводу “ПентоПак” у сумі 203,7 млн грн. Лот для приватизації буде опубліковано в системі Prozorro. Продажі вже сьогодні. Аукціон заплановано на 31 травня”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цей актив був вилучений у сім’ї російсько-грецького олігарха Івана Саввіді, який має тісні зв’язки з керівництвом Російської Федерації та підтримує окупаційну владу на тимчасово окупованих територіях України. “ПентоПак” виконує повний цикл виробництва упаковки для продуктів м’ясопереробної промисловості, застосовуючи передові технології, включаючи високоякісний друк ультрафіолетовими, водними та спиртовими фарбами.

Серед його клієнтів знаходяться відомі українські бренди, такі як “Рудь”, “Глобино”, “М’ясна гільдія”, а також замовники з понад 30 країн світу. На даний момент підприємство є прибутковим бізнесом, продовжує виконувати податкові зобов’язання та забезпечує роботу колективу, який налічує 193 співробітників.

“Мова йде не просто про виробничі потужності, а про налагоджений прибутковий бізнес у перспективному сегменті харчової індустрії. Новий власник отримує всі можливості для подальшого зростання та розвитку”, – наголосив голова ФДМУ Віталій Коваль.

Хто такий Іван Саввіді?

Іван Саввіді – російський олігарх грецького походження. У 2023 році увійшов до рейтингу журналу Forbes “110 російських мільярдерів”, де посів 71 місце зі статком $1,7 млрд.

Федерація греко-російського бізнесмена “Греки Росії”, яку фінансує Саввіді передала автомобілі підвищеної прохідності та генератори терористичним структурам ватажку так званої ДНР Денису Пушиліну. Раніше під час розслідування Державним бюро розслідувань, його активи, а також комплекс нежитлових приміщень, кошти на банківських рахунках на загальну суму 23,4 мільйона гривень та 345 тис. доларів, а також транспортні засоби були арештовані й передані в управління АРМА.

Як повідомляло Інше ТВ, Вже цього року ФДМУ запустить Земельний банк: скільки земель на Миколаївщині туди буде передано на першому етапі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube