ДПС Миколаївщини консультує щодо подання декларації про отримані доходи за результатами 2023 року


20:3325.04.2024

Головне управління ДПС у Миколаївській області звертає увагу громадян на завершення кампанії декларування – 2024. Декларація про майновий стан і доходи подається відповідно до ст. 179 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

Подати декларацію до 1 травня 2024 року повинні фізичні особи – підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, а також громадяни, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ст. 49 Кодексу).

Важливо! За умови якщо у платника податку відсутні підтверджуючі документи щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел і суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлені згідно зі ст. 13 Кодексу, то відповідно до п. п. 170.11.2 п. 170.11 ст. 170 Кодексу такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання податкової декларації  до 31 грудня року, наступного за звітним.

Платник податків самостійно обирає спосіб подачі декларації:

особисто або уповноваженою особою;

поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання (далі – поштою);

засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» (далі – електронна форма).

Громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету платника податків.

У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Використання цього електронного сервісу скорочує час і витрати при поданні податкової декларації, мінімізує помилки при заповненні декларації, надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

Акцентуємо увагу, що за несвоєчасне подання податкової декларації передбачена відповідальність відповідно до чинного законодавства. Відповідно до норм глави 11 Кодексу за порушення норм податкового законодавства передбачається фінансова та адміністративна відповідальність.

Як повідомляло Інше ТВ, ДПС Миколаївщини консультує: щодо порядку оподаткування понаднормативних втрат підакцизної продукції



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube