У І кварталі на Миколаївщині від приватизації об’єктів державної власності отримано 14,3 млн.грн.


15:1116.04.2024

З початку 2024 року Управлінням Регіонального відділення ФДМУ приватизовано 7 об’єктів державної власності, чим забезпечено надходження до бюджету 14,3 млн грн.

Про це сьогодні, 16 квітня, на пресбрифінгу повідомив заступник начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях – начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Миколаївській області Олег Сокол, передає Інше ТВ.

Як поінформував О.Сокол, у Миколаївській області до переліку об’єктів, що підлягають приватизації, включено 55 об’єктів малої приватизації, з яких 8 – це єдині майнові комплекси державних підприємств, 43 – це окреме майно, 2 об’єкти – незавершене будівництво, а також 2 об’єкти соціально-культурного призначення, один з яких є єдиним майновим комплексом державного підприємства.

«З початку 2024 року Управлінням Регіонального відділення забезпечено проведення аукціонів по 7 об’єктам державної власності, які розташовані в Миколаївській області. По 3 об’єктам вже підписано договори купівлі-продажу. Від цих продажів в І кварталі надійшло 14,3 млн.грн.», – сказав Олег Сокол і нагадав, що в 2023 році Управлінню РО ФДМУ вдалось забезпечити надходження від приватизації в сумі 14,1 млн.грн.

Заступник начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях – начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Миколаївській області назвав найбільші приватизовані в І кварталі об’єкти. Це адміністративна будівля в смт Братське (продано за 1,5 млн.грн., на аукціоні ціна зросла в 3 рази), нежитлова будівля загальною площею 2935 кв.м у м.Миколаїв (колишній ДК моряків – продали за 1,5 млн.грн.), а також Вознесенське ТОВ купило завод у Миколаєві і базу відпочинку в Коблево за майже 13 млн.грн. (треба ще узгодити продаж з АМКУ, договір купівлі-продажу вже підписано, гроші сплачено).

Олег Сокол додав, що зараз очікується надходження коштів від ОНБ «Дитяча лікарня в м.Южноукраїнськ», який було продано ще в І кварталі за 4,2 млн.грн. без ПДВ (ціна зросла в 10 разів).

Зараз оголошено аукціони по 3 об’єктам: колишнє пожежне депо у с.Токарівка Вознесенського району (нежитлове приміщення 541 кв.м, стартова ціна 466 тис.грн.), гараж №29 у м.Миколаєві (стартова ціна 30 тис.грн.) і експериментальне протезно-ортопедичне підприємство у м.Миколаєві (стартова ціна 11 млн. 395 тис.грн. без ПДВ).

Також в Управлінні РВ ФДМУ готують до приватизації ДП «Миколаївське морське агентство» (м.Миколаїв) – аукціон планується провести до кінця травня.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві виставили на продаж експериментальне протезно-ортопедичне підприємство за 11,4 млн. грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube