В Австрії підготували законопроєкт щодо припинення постачання газу з РФ


11:2514.04.2024

Міністерка енергетики Австрії Леонор Гевесслер затвердила плани щодо припинення постачання в країну російського газу. Тепер їй потрібне схвалення панівної Австрійської народної партії, а також більшість у дві третини в Національній раді.

Про це пише RFI, передає Інше ТВ.

З правовими змінами, запропонованими Гевесслер, частка РФ у внутрішньому імпорті газу до Австрії повинна впасти з приблизно 90% до 0% у газовому 2027-2028 роках, пише Kleine Zeitung. 

«Усі країни ЄС погодилися відмовитися від російського газу до 2027 року. У грудні 2023 року 98 відсотків газу, імпортованого Австрією, було з Росії, у січні 2024 року — 97 відсотків, а в лютому — 87 відсотків», — йдеться у матеріалі.

Законодавчі пропозиції очільниці австрійського Міненерго включають зміни до Закону про газову промисловість, Закону про диверсифікацію газу та Закону про управління енергетикою. Починаючи з газового 2024-2025 року, кожен постачальник газу в Австрії зобов’язаний перекачувати в країну все більшу частку неросійського природного газу.

У перший рік ця частка має складати 40% від загальної кількості, що постачається клієнтам. Очікується, що до 2027-2028 року ця частка поступово зросте до 100%. Щоб запобігти «одностороннім і небезпечним відносинам з постачанням, постачальники газу повинні в майбутньому довести, що вони можуть продовжувати постачати газ всім своїм клієнтам, навіть якщо їх найбільший окремий постачальник зазнає краху».

Як повідомляло Інше ТВ, Атаки РФ на газові сховища в Україні спричинили зростання цін на газ у Європі — Bloomberg



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube