ДПС Миколаївщини  назвала підсумки першого кварталу 2024 року: майже 5 мільярдів гривень до зведеного бюджету


12:3004.04.2024

У січні – березні 2024 року ДПС Миколаївщини до бюджетів усіх рівнів забезпечено 4,9 млрд грн податків і зборів, що на 616,7 млн грн, або на 14,4% більше, ніж у першому кварталі 2023 року.

Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв, передає Інше ТВ.

За словами посадовця, до державної скарбниці платниками Миколаївщини сплачено 2,9 млрд грн, що на 1,4 млрд грн, або на 93,8% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. У свою чергу до місцевих бюджетів надійшло майже 2 млрд грн, що у співставних умовах (без урахування надходжень з податку на доходи фізичних осіб від військовослужбовців, які починаючи з ІV кварталу 2023 року зараховуються до спеціального фонду державного бюджету) перевищує показник аналогічного періоду 2023 року на 472 млн гривень.

Основним дохідним джерелом державного бюджету є податок на доходи фізичних осіб, питома вага якого в загальній сумі надходжень до державного бюджету становить 58,3%. У першому кварталі 2024 року забезпечено надходження з податку на доходи фізичних осіб у сумі майже 1,7 млрд грн, що на 1,1 млрд грн більше порівняно з січнем–березнем 2023 року.

Роман Корнєв зазначив, що платники області продовжують підтримувати Збройні Сили України, сплативши у першому кварталі поточного року до бюджету 200,5 млн грн військового збору.

Податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів, питома вага якого в загальній сумі надходжень до державного бюджету становить майже 24%, надійшло 691,4 млн гривень.

Податку на прибуток платниками області до державного бюджету перераховано у розмірі 254,7 млн грн, що на 97 млн грн або на 61,5% більше за аналогічний період 2023 року.

Підсумовуючи показники роботи Головного управління ДПС у Миколаївській області за перший квартал 2024 року, Роман Корнєв відмітив, що завданням податкової служби є створення комфортних умов для платників у сфері адміністрування податків та своєчасне інформування  щодо прийнятих законодавчих ініціатив у сфері оподаткування.

Податківці вдячні представникам бізнесу, які попри усі обставини продовжують працювати, своєчасно сплачують податки до бюджету, виплачують офіційно зарплати найманим працівникам і, тим самим, наближають нашу Перемогу.

Як повідомляло Інше ТВ, З початку року податківці Миколаївщини дослідили 11 підозрілих фінансових операцій



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube