За результатами перевірок ДПС Миколаївщини в бюджет донараховано 21,5 млн гривень


16:4712.03.2024

За 2 місяці 2023 року підрозділом податкового аудиту Головного управління ДПС у Миколаївській області проведено 119 документальних та фактичних перевірок. За результатами перевірок до бюджету донараховано грошових зобов’язань у сумі 21,5 млн грн, сплачено (погашено) донарахованих сум – 3,1 млн гривень.

Про це повідомили в ГУ ДПС у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Слід зазначити, що аудитори ДПС області працюють в умовах обмежень щодо проведення перевірок, пов’язаних із  воєнним станом. У зв’язку з цим, основну роботу зосереджено  на аналітичній роботі та відпрацюванні  ризикових  суб’єктів господарювання, які декларують незначні виторги в обігу підакцизних товарів та питань правомірності заявленого до відшкодування з бюджету ПДВ.

З метою забезпечення додаткових надходжень до бюджету за результатами перевірок: зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на суму 1,5 млн грн, зменшена сума ПДВ, заявлена до відшкодування з бюджету – 1,8 млн грн та зменшено суму від’ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного періоду у розмірі 9,7 млн гривень.

ДПС Миколаївщини звертає увагу: при організації та здійсненні контрольно-перевірочних заходів податкова перевіряє лише тих суб’єктів господарювання, у діяльності яких існують ризики порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Як повідомляло Інше ТВ, З початку року до місцевих бюджетів суб’єкти господарювання Миколаївщини перерахували майже 1,4 мільярдів гривень



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube