Не через агресію, а через стурбованість у сфері безпеки польотів: російські авіакомпанії втратили майже всі контракти з місіями ООН


20:1702.03.2024

Російські авіакомпанії втратили майже всі контракти з місіями Організації Об’єднаних Націй (ООН) через серйозну стурбованість у сфері безпеки польотів Міжнародною організацією цивільної авіації.

Про це повідомляє російський РБК з посиланням на джерела у вертолітній індустрії та серед авіаційних чиновників, пише «ЛіГА.Бізнес».

“Майже всі російські гелікоптери пішли з ринку ООН”, – сказало джерело.

Російські оператори завершують зобов’язання за старими контрактами та залишать ринок авіаперевезень для ООН у першому кварталі 2024 року, підтвердила виданню представник МЗС Марія Захарова. Вона зазначила, що після того, як Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) висловила серйозне занепокоєння у сфері безпеки польотів (Significant Safety Concern, SSC) на російській техніці, Секретаріат ООН обмежив участь російських компаній у нових конкурсах на постачання авіапослуг.

Мінтранс і Росавіація намагаються домогтися поправок до SSC так, щоб “занепокоєння” стосувалося лише суден із подвійною реєстрацією, а не всієї цивільної авіації країни.

Довідка

SSC – це так званий “червоний прапорець” ІКАО, Росія отримала його у вересні 2022 року. Причина в тому, що відповідно до конвенції Чикаго про міжнародну цивільну авіацію повітряне судно не може бути законно зареєстроване більш ніж в одній державі. Подвійна реєстрація тягне за собою проблеми, пов’язані з міжнародним визнанням ліцензії радіочастот для роботи обладнання літака та сертифіката його льотної придатності.

Як повідомляло Інше ТВ, За два роки молдовські компанії продали РФ запчастини до літаків на 15 млн доларів, – ЗМІ



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube