Україна отримає від МВФ майже $900 млн, оскільки допомога США залишається призупиненою – Bloomberg


07:3722.02.2024

Україна близька до ратифікації угоди з Міжнародним валютним фондом щодо отримання наступної виплати у 900 мільйонів доларів із кредиту на 15,6 мільярда доларів. Про це посилаючись на власні джерела пише Bloomberg News, передає УНН.

За даними видання Україна розраховує погодити фінансовий транш від МВФ у найближчий четвер. Зазначається, що ця угода є частиною резервного плану, якщо США не зможуть надати допомогу. Про це виданню повідомили офіційні особи, обізнані з переговорами, але оскільки угода ще не завершена вони побажали залишитися невідомими.

Зазначається, що цю угоду ще має ратифікувати виконавча рада фонду. Втім джерела додали, що такі кроки майже завжди зрозумілі без проблем.

Чиновники також повідомили, що команда МВФ на чолі з головою місії Гевіном Греєм, яка оцінює, чи виконала Україна умови для отримання кредиту, дасть свою оцінку і зробить відповідну заяву у Вашингтоні у четвер.

МВФ та Україна розпочинають переговори щодо третього перегляду програми EFF
17 лютого 2024, 20:14 • 41359 переглядiв

Один із чиновників зауважив, що угода про рівень персоналу може ще потребувати кількох додаткових днів для завершення після цього оголошення.

Представник місії МВФ у свою чергу заявив виданню, що його команда нині прибула у Варшаву аби поспілкуватись із українською стороною і завершити свою оцінку. У прес-службі НБУ сказали, що не можуть давати коментарі до завершення місії МВФ, від коментарів відмовилися і в Мінфіні.

Читайте: Посли G7 наполягають, аби реформа БЕБ відповідала вимогам ЄС та МВФ



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube