Альтернатива заблокованому кордону: Україна формує контейнерні каравани


18:1216.02.2024

У зв’язку з тим, що українські експортери та перевізники знову стикаються із блокуванням пунктів пропуску на західному кордоні, ПрАТ “Українське Дунайське Пароплавство” (УДП) починає формувати контейнерні каравани для забезпечення альтернативного логістичного шляху через Дунай.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Як повідомили у відомстві, пароплавство пропонує доставку контейнерів до дунайських портів Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту Констанца.

Крім перевезення компанія забезпечує зберігання та перевалку в українських портах, організацію перевалки в портах вивантаження.

Держкомпанія вже почала консультації з перевізниками щодо залучення необхідної кількості контейнерів, необхідних для формування перших караванів.

“Минулого року УДП реалізували масштабну ремонтну програму – в експлуатації 25 одиниць самохідного флоту (20 в резерві) та понад 200 барж. Тож, ресурсів і можливостей, щоб перехопити потік контейнерів з автотранспорту, у компанії достатньо”, – зазначили у міністерстві.

Читайте: В ЄС хочуть штрафувати судноплавні компанії за прибирання сміття після втрати у морі контейнерних вантажів



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube