Власники нерухомості Миколаївщини сплатили до місцевих бюджетів майже 128 млн гривень


13:1622.12.2023

Завдяки постійній цілеспрямованій роботі щодо визначення об’єкта оподаткування податком на нерухоме майно, відмінним від земельної ділянки (так званий «податок на нерухомість»), та суми податку до сплати, у січні – листопаді 2023 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області до місцевих бюджетів мобілізовано майже 128 млн грн податку на нерухомість, що на 33,8 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2022 року.

Про це повідомили в ГУ ДПС у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Лідерами у сплаті податку на нерухомість є власники об’єктів нерухомості – юридичні особи, внесок яких у місцеві бюджети Миколаївщини за 11 місяців 2023 року становить 93,1 млн гривень. Фізичні особи – власники майна перерахували до місцевих скарбниць області 34,9 млн грн податку на нерухомість.

Як нагадують податківці, за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, у тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

Фізичні особи повинні сплатити податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення – рішення. Якщо таке повідомлення – рішення не надійшло, то варто звернутися до податкової служби за місцем реєстрації.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, потрібно платити один раз на рік. Ставки податку на нерухомість приймають місцеві органи влади.

Як повідомляло Інше ТВ, Землевласники та орендарі Миколаївщини сплатили майже 707 мільйонів гривень  плати за землю



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube