На одній з АЗС у Миколаєві представників Держекоінспекції не допустили до перевірки – тепер заплатять штраф у 170 тис.грн.


10:4413.12.2023

У 2021 Держекоінспекцією Південно-Західного округу було видано наказ на проведення планової перевірки характеристик продукції, а саме автомобільних бензинів та дизельного палива на АЗС ТОВ “МК ОЙЛ ТРЕЙД”.

При спробі розпочати перевірку на АЗС «Brent Oil» у Миколаєві посадовим особам інспекції було відмовлено у її проведенні. У зв`язку з чим складено відповідний акт.

За наслідками розгляду справи встановлено порушення п.6 ч.4 ст.44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та винесено постанову про накладання штрафу. Оскільки порушником не виконано постанову та не сплачено штраф, інспекція звернулась до суду з позовом.

Як повідомили в Держекоінспекції, за рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 13 вересня 2023 року, яке у подальшому залишено без змін постановою Другого апеляційного адміністративного суду, позов інспекції про стягнення штрафу задоволено повністю, ухвалено стягнути до Державного бюджету України штраф за порушення законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції у розмірі 170 тис. гривень.

Відповідно до ст. 1291 Конституції України, судове рішення є обов’язковим до виконання.

Інспекцією направлено в суд заяву про отримання виконавчого листа для наступного примусового стягнення штрафу.

Як повідомляло Інше ТВ, Врадіївський лісгосп на Миколаївщині має заплатити понад 160 тис.грн. за незаконну порубку дерев три роки тому



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube