Словацька енергокомпанія передає «Укренерго» обладнання на 1 млн.євро


22:4903.05.2023

Словацький оператор системи передачі SEPS передає «Укренерго» 8 вантажівок обладнання для відновлення магістральних підстанцій, що постраждали під час російських ракетних атак та обстрілів.

Цей вантаж – частина всебічної підтримки, яку словацькі енергетики надають своїм українським колегам з перших днів повномасштабного вторгнення.

Про це повідомили в НЕК «Укренерго», передає Інше ТВ.

«Допомога сусідам є беззаперечною. Ми повинні зробити все для їхнього спокійного життя, адже їхня безпека – це ще й наша безпека. І якщо такої безпеки досі немає, наш обов’язок – допомогти забезпечити її якомога швидше. Заможне життя і безпека словаків безпосередньо пов’язані із життям і безпекою наших сусідів, в тому числі і України», – підкреслив державний секретар Міністерства фінансів Словацької Республіки Марсель Клімек.

Обладнання загальною вартістю 1 мільйон євро допоможе відновити роботу кількох високовольтних підстанцій у різних регіонах України. Перші дві вантажівки вирушили із території Словаччини вже 3 травня, а решта – найближчими днями.

«Розуміємо складну ситуацію, в якій перебуває народ України, тому намагаємося надати максимально можливу допомогу. Радий, що вдалося знайти обладнання та запчастини, які Україна може використовувати», – зазначив голова правління та генеральний директор SEPS Петер Довгун.

«Укренерго» дуже чекає на цей вантаж, бо саме наявність працюючого обладнання є найважливішою умовою відбудови енергетичної інфраструктури та підготовки до наступного опалювального сезону.

«Вдячні нашому партнеру, компанії SEPS, за постійну підтримку від самого початку російського повномасштабного вторгнення, а особливо за надання гуманітарної допомоги. Це обладнання буде використано для відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури та допоможе нам зберегти світло для мільйонів українців», – наголосив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Як повідомляло Інше ТВ, Поки що, але початок є. 50 українських лікарень будуть оснащені сонячними панелями



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube