Поки що, але початок є. 50 українських лікарень будуть оснащені сонячними панелями


12:1926.04.2023

Українські медзаклади обладнають сонячними панелями, які дозволять лікарням бути стійкішими під час аварійних відключень електроенергії. 

Заклади охорони здоров’я будуть оснащені гібридними фотоелектричними станціями в рамках проєкту «50 сонячних лікарень», який реалізується спільно з благодійною організацією «Фонд “Енергетична Дія для України”». Наразі таке обладнання вже встановлюють у Чернігівській обласній дитячій лікарні та Іванківській ЦРЛ — потужністю 44,59 та 25,07 кВт відповідно. 

Гібридні фотоелектричні станції складаються з сонячних панелей, інверторів та системи збереження енергії. 

«Реалії, в яких ми живемо, коли вже понад рік майже щодня нас атакує росія, ставлять перед нами нові виклики, осторонь яких ми не можемо залишатися. Під загрозою опиняються не лише військові, а і цивільні. Зима, що минула, в черговий раз довела, наскільки гострим є питання енергетичної незалежності. Що стосується сфери охорони здоров’я, то говорячи про енергетичну незалежність, ми фактично говоримо про життя та здоров’я людей. Наша мета — забезпечити безперебійне надання медичної допомоги всім пацієнтам, які її потребують. Я щиро дякую всім, хто активно долучається та допомагає нам забезпечити електроживлення в медичних закладах за будь-яких умов», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Встановлення сонячних електростанцій з системами збереження електроенергії дозволить українським лікарням залишатися більш стійкими в умовах енергетичного тероризму росіян та бути готовими до надзвичайних ситуацій. 

Завдяки сонячним станціям під час аварійних відключень операційні, реанімації та відділення патології новонароджених і недоношених дітей будуть забезпечені необхідною електроенергією. Кожна станція зможе забезпечувати безперебійну роботу відділень мінімум протягом 2-3 годин. 

Зазначимо, що оснащення лікарень сонячними панелями зробить їх енергетично незалежними та забезпечить безперебійне надання допомоги пацієнтам кожного медзакладу. 

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляло, що ряд українських лікарень буде оснащено сонячними панелями. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube