Українці за кордоном зможуть отримувати пенсії поштою


12:3819.04.2023

Уряд передбачив можливість виплати пенсій українцям, які тимчасово проживають за кордоном, міжнародними переказами через Укрпошту. Відновити виплати можна, надіславши заяву, оформлену за вимогами Пенсійного фонду, пише УНН з посиланням на Урядовий портал.

Йдеться про відновлення виплат для українських громадян за кордоном, які в Україні отримували пенсію у готівковій формі.

Відтепер виплати можна буде отримувати у відділенні пошти за кордоном (за наявності технічної можливості в АТ «Укрпошта» здійснювати переказ коштів у країну перебування).

Вказана категорія пенсіонерів за кордоном зможе відновити отримання пенсії шляхом надсилання заяви поштою в порядку, визначеному Пенсійним фондом України.

Доповнення

16 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо захисту пенсійних прав в умовах воєнного стану. Ним регулюється призначення пенсії особам, які проживають на ТОТ або на території бойових дій. Так, громадяни на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій не можуть нормально звернутися до органів Пенсійного фонду для оформлення пенсії. Тому, ухвалений закон передбачає, що протягом дії воєнного стану і три місяці після його припинення чи скасування пенсія призначається незалежно від дати звернення.

Читайте: Накопичувальна пенсія: кому і як пропонують платити внески



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube