Названо терміни припинення експорту зерна до Польщі


20:3609.04.2023

Імпорт зерна з України до Польщі тимчасово припинили щонайменше до липня. Про це сказав заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальські, повідомив напередодні телеканал TVP Info, пише Кореспондент.

“Євросоюз не зробив нічого, щоб допомогти польським фермерам, а ефективність дій пана Роберта Телуса, нового міністра (сільського господарства – ред.), у перші години за підтримки як прем’єр-міністра, так і президента, що також стало результатом переговорів із президентом Зеленським, показали, що ми здатні домовлятися з Україною та призупинити імпорт як мінімум до липня”, – сказав він.

Ковальські вважає, що першим кроком у врегулюванні ситуації має стати польсько-українська угода щодо зерна. Він пропонує запровадити мита на всю сільськогосподарську продукцію з України.

“Ми допомагаємо Україні, але ми маємо бути транзитною країною. Вся продукція має відправлятися через Польщу, вона не повинна шкодити польським фермерам, польським виробникам та викликати кризу, пов’язану з продовольчою безпекою”, – вважає чиновник.

Читайте: Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький: «Україна переживає свій Страсний тиждень»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube