Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький: «Україна переживає свій Страсний тиждень»


18:3508.04.2023

Очільник польського уряду заявив про свою віру, що страждання українців закінчаться, і це стане початком відродження, причому не тільки України.

Про це пише «Польське Радіо», передає Інше ТВ.

«Я вірю, що страждання українців скоро закінчаться, і кінець цих страждань буде також початком відродження — не тільки самої України, а щонайменше Європи», — заявив прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький у подкасті, опублікованому в п’ятницю, 7 квітня ввечері в інтернеті.

У заяві, присвяченій Великоднім святам, глава уряду звернувся до ситуації в Україні. «Можливо, можна сказати й так, що Україна переживає свій Страсний тиждень. Може, це надто далека аналогія, але універсальне послання християнства про перемогу добра над злом і життя над смертю, на мою думку, пасує до ситуації за нашим східним короном», — сказав очільник польського уряду.

«Я вірю, що страждання українців скоро закінчаться, і кінець цих страждань буде також початком відродження, не тільки самої України, а щонайменше Європи. Звучить патетично? Можливо, так. Але під пафосом цих слів є титанічне зусилля мільйонів українців, які захищають своє існування», — наголосив прем’єр-міністр

Матеуш Моравєцький додав, що його країна намагається підтримувати Україну «у військовій сфері, в постачанні зброї, гуманітарно та організуючи фінансову допомогу серед заможних країн Західної Європи та Сполучених Штатів».

Очільник польського уряду нагадав про офіційний візит до Польщі в середу, 5 квітня, президента України Володимира Зеленського, його дружини та представників Офісу президента.

За словами Матеуша Моравєцького, і польський президент Анджей Дуда, і він сам розмовляли з Володимиром Зеленським ​​про поточну ситуацію на фронті, про потреби та допомогу Україні, яка захищається, а також про багато інших справ. «Адже від того, коли і як наші сусіди зможуть побороти окупантів, залежить не лише їхнє, а й наше майбутнє», — нагадав польський прем’єр-міністр.

Він також нагадав, що під час візиту президента України підписано, зокрема, протокол про наміри стосовно купівлі українською армією бойових машин Rosomak, а також меморандум про співпрацю у відбудові України та розпочато заходи з метою усунення бар’єрів для польських компаній, які хочуть взяти у участь у відбудові.

Як повідомляло Інше ТВ, У Ватикані знову вирішили на Хресній дорозі поєднати Україну з Росією



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube