Від алюмінію до Скабєєвої. США розширили санкції проти РФ


17:5924.02.2023

У п’ятницю, 24 лютого, Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти РФ.

Про це повідомляє Мінфін США, на сайтах Білого дому та Державного департаменту США

Одним із центральних елементів нового санкційного пакета стало встановлення загороджувального мита на постачання російського алюмінію на рівні 200% з 10 березня. Такі високі тарифи фактично зупинять постачання російського алюмінію до США, його частка останнім часом становила близько 3%.

Також президент Джо Байден підвищив з 35% до 70% митні тарифи на більшість металів та металевої продукції, яка не заборонена для ввезення до США. Рішення набирає чинності з 1 квітня. На низку інших товарів встановлюються мита в розмірі 35%.

Міністерство фінансів повідомило, що до санкційного списку також потрапили 22 фізичні та 83 юридичні особи з Росії. Серед них – міністерка культури Ольга Любімова, міністр спорту Олег Матицін, міністр праці та соцзахисту Антон Котяков, голова МНС Олександр Куренков та інші чиновники, зокрема віцепрем’єрка Тетяна Голікова. Також санкції запроваджені щодо віце-прем’єра Тетяни Голікової та її чоловіка, колишнього віце-прем’єра РФ Віктора Христенка. Також під обмеження потрапили глави 47 регіонів РФ, дев’ять міністрів, зокрема керівники Мінкульту, МНС, Мінспорту, Міненерго і Мінцифри, пропагандистка Ольга Скабєєва, а також 1219 російських військових.

Банки, що потрапили під санкції: Московський кредитний банк, Урасіб, МТС Банк, банк Санкт-Петербург, банк Зеніт, Ланта Банк, Металлінвестбанк, банк Примор’я, СДМ-Банк, Уральський банк реконструкції та розвитку, банк Лєвобережний.

Також під санкціями опинилися понад 30 осіб та компаній з третіх країн, пов’язаних зі спробами Росії уникнути санкцій. Серед них – швейцарсько-італійський бізнесмен Вальтер Моретті.

Санкції накладено й проти трьох компаній зі структури Росатому, зокрема створеної окупантами Експлуатаційної організації Запорізької АЕС та призначеного ними директора Олега Романенка.

“Наші економічні санкції, експортний контроль і мита, оголошені цього тижня у координації з G7, демонструють, що ми продовжуватимемо працювати з нашими союзниками та партнерами, щоб посилити тиск на президента Путіна, ускладнити ведення ним жорстокої війни і продовжувати погіршувати здатність російської економіки підживлювати агресію, що триває”, – йдеться в заяві американського уряду.

“Росія шукає способи ухилитися від санкцій та експортного контролю, уряд США нарощує зусилля щодо протидії такому ухиленню по всьому світу. Сьогоднішні санкції включають понад 30 осіб і компаній з третіх країн, пов’язаних із зусиллями Росії щодо ухилення від санкцій, у тому числі пов’язаних з незаконним обігом зброї та незаконним фінансуванням”, – заявили у Мінфіні США.

Міністерство торгівлі США посилило експортні санкції і внесло до свого чорного списку ще 76 організацій з Росії, зокрема Федеральну службу з військово-технічного співробітництва РФ, компанію “Мегафон”, технопарк “Сколково” і Сколковський інститут науки і технологій (“Сколтех”).

Також США ввели санкції проти ПВК “Редут”, збройного формування “ДНР” під назвою “Спарта”.

Нагадаємо, Україна ввела секторальні санкції проти всіх російських банків на 50 років



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube