ФДМУ замінить недоброчесних керівників на 47 держпідприємствах


20:4314.02.2023

Фонд держмайна змінює керівників на 47 державних підприємствах. І це початок.

Про це заявив перший заступник голови ФДМУ Дмитро Кліменков на телемарафоні «Єдині новини», інформує сайт Фонду.

За його словами, на семи підприємствах фонд вже змінив керівників, а стосовно ще 40 очікується погодження з боку місцевих військових адміністрацій.

Зміна менеджменту – результат аналізу фінансово-економічного стану підприємств, який розпочала нова команда Фонду держмайна на чолі з Рустемом Умєровим, пояснив перший заступник голови ФДМУ. За його словами, на сьогодні в управлінні ФДМУ 2400 підприємств, більшість з яких була передана фонду нещодавно.

«Ми проаналізували стан підприємств, чи виплачують людям зарплати, чи приносять доходи до бюджету», – розповів Дмитро Кліменков.

Аналіз показав, що на більшості проаналізованих держпідприємств не виконуються фінансово-економічні плани, вони приносять збитки. 

«Наша ціль – налагодити роботу державних підприємств, щоб вони працювали чесно та прозоро, без використання сірих схем. Починаємо очищення Фонду держмайна від недобросовісних менеджерів», – заявив Дмитро Кліменков.

ФДМУ вже шукає нових менеджерів для держпідприємств. Для подачі кандидатур на заміщення вакантної посади фонд планує запровадити онлайн-форму, розповів перший заступник Голови Фонду держмайна. Після цього ФДМУ разом з НАБУ проведе перевірку кандидатів та за результатами співбесід буде приймати рішення, розказав Дмитро Кліменков.

«Це зробить призначення прозорим та відкритим для всіх», – зазначив він.

Для нових керівників ФДМУ розробив KPI, щоб вони належним чином підготували держпідприємства до майбутньої приватизації по найвищій ціні, зазначив Дмитро Кліменков.

«Гроші від роботи держпідприємств та приватизації мають йти на Сили оборони, а не окремим недобросовісним керівникам», – заявив він.

Як повідомляло Інше ТВ, Фонд держмайна визначився з датою аукціону і стартовою ціною Білгород-Дністровського порту



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube