Зафрахтоване ООН судно з майже 16 тис. тонн пшениці для Афганістану вийшло з українського порту


11:1916.01.2023

З українських портів у неділю вийшли три судна, зокрема зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН, повідомляє Спільний координаційний центр (СКЦ), пише Iнтерфакс.

“15 січня три судна залишили українські порти, вони перевозять загалом 55 619 тонн зерна та іншого продовольства в рамках чорноморської зернової ініціативи”, – йдеться у повідомленні.

Судно Antheia, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН, перевозить 15 869 тонн пшениці для надання гумдопомоги Афганістану.

Судно Dynamic M (27,5 тис. тонн кукурудзи) прямує до Лівії, а судно Torc (12 250 тонн соняшникової олії) – до Туреччини.

В українські порти прямують дві суховантажні машини, які в неділю пройшли морським гуманітарним коридором.

“Станом на 15 січня загальний тоннаж зерна та іншої агропродукції, експортованої з трьох українських портів, становить 17 436 486 тонн. Нині було дозволено рух 1 296 суден: 644 на прибуття в українські порти та 652 – на вихід із них”, – резюмували в СКЦ.

У суботу, 14 січня, два суховантажні судна залишили українські порти з понад 32 тис. тонн ячменю та соняшникової олії і вирушили до Туреччини.

Читайте: Росіяни «наїжджають» на Кінбурнську косу, щоб обстрілювати Очаківську і Куцурубську громади і не допустити участі Миколаївщини в «зерновій ініціативі, – ОК «Південь»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube