Україна експортувала 16 млн тонн зерна – Мінагро


21:3402.01.2023

Україна змогла експортувати за допомогою “зернової ініціативи” 16 млн тонн сільськогосподарської продукції. Зокрема, 600 суден вийшли із українських портів. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства у понеділок, пише Кореспондент.

“Уже близько 600 суден вийшли з українських портів. Експортовано 16 млн тонн с/г продукції. Але потенціал реалізований не повністю через небажання країни-агресора активно інспектувати суд у Босфорі”, – зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Сьогодні обсяг проходу суден у три-чотири рази менший за здатність інфраструктури трьох великих портів Одеси. У зв’язку з цим тривають переговори на високому державному рівні, передусім з нашими партнерами – ООН та Туреччиною – щодо вирішення цієї ситуації.

За словами урядовця, це дозволить вчасно отримати необхідне продовольство іншим країнам. Це також здешевить логістику, а отже, українські фермери отримають вищу ціну, у них буде більше можливостей, аби встигнути вчасно все посіяти навесні.

Читайте: ООН призначила нового координатора «зернової ініціативи» – віце-адмірала у відставці з Кувейту



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube